Love At First Sight?

1:37 AM 5 Comments A+ a-

I never believed love at first sight. Aku kan buruk. Mana ada orang pandang pun kan. But something unexpected happened. I don't know what has gotten into that guy. I didn't do anything yet he fell for me. Within few hours berkenalan terus dia ajak kahwin. Gilaaa! Actually I know him, pernah tengok gambar lah. But he never seen me before. Aku pun tak tahu apa yang buat dia fall in love dengan aku hahah! Muka kenyang plus muka mengantuk memang buruk ah. Dia sendiri cakap yang tudung aku macam kena ribut taufan dah. Tapi dia cakap ayu gitewww. I have to admit that he's quite funny jugak! 

Dia taklah sehensem brad pitt. Takpelah. Aku sedar diri jugak yang aku pun tak secantik angelina jolie. Kahkahkah. Tak payah verangan nak lelaki hot setap. Aku pun tak tahu nak respond macam mana kat dia. I told him to be just friends dulu. But he wanted more than that. Ish tamak betul. Aku belum ready lagi nak kahwin. Duit pun takde acane nak kahwin? Lainlah kalau tinggal dekat antartika. Tak cukup duit nak loan rumah, boleh bina igloo. Free aircond lagi! Please don't mistake me as a materialistic person okay. Well aku cakap kat dia, kalau dia nak kahwin dengan aku, mampu ke dia nak tanggung aku? Aku jenis yang kuat shopping, kuat makan, aku nak ada rumah sendiri dan aku nak kereta sebijik. Tak perlu mahal lah. Honda city pun okay. Kejam tak aku? Ahaks. Dia terus give up pulak. Twew. Padahal aku cuma bergurau kasar je. Hihihi. Dia still tak kenal aku jenis yang macam mana. If he takes me as his wife, memang dia lah lelaki paling beruntung sekali sebab aku tak suka pergi shopping pun! Im into something else. Hihiks. 

Niat dia memang baik. Tapi entahlah. Aku still tak tahu macam mana. Macam nak, macam tak nak. Risau pun ada. Entahlahhh. Umur dia 24, aku 22. Beza sikit tahun je. He supposed to be jumpa my dad yesterday. Tapi dia terlajak tido pulak. Hampehh. Tengoklah macam mana. I will think cook cook bout this thing (saja je guna direct translate xD). Kalau dia serius, what can i say kan. Insyallah everything will be okay lah. x

5 comments

Write comments
Farah
AUTHOR
April 12, 2015 at 4:23 AM delete

Wish you all the best for your life :)

Reply
avatar
Gee Lion
AUTHOR
April 13, 2015 at 10:12 PM delete

Let him talk to your dad first kay.. ^_^

Reply
avatar
AS
AUTHOR
April 27, 2015 at 2:24 PM delete


Hi Iris, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@zalora.com.my. I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

Reply
avatar
kucen master
AUTHOR
April 30, 2015 at 12:31 AM delete

jodoh tu kat tangan Allah.kalau dah jodoh tu tak kemana

http://kucenmaster.blogspot.com/

Reply
avatar